Alkymea

Lidt om arganolie


Arganolie er en af de mest sjældne olier i verden og adskiller sig væsentligt fra andre olier af høj kvalitet ved et særligt højt indhold (over 80%) af værdifulde umættede fedtsyrer og stærke antioxidanter. Den er eftertragtet både i madlavning og som kosttilskud og har sin troværdige historie inden for hud- og hårpleje.

Arganolie bruges som naturlig hårpleje mod tørt, sprødt hår og hårtab, og er et enestående kosmetika til tør, moden og skadet hud. Den rene pressede olie bruges som kosttilskud  pga. det høje indhold af vit.-E og den stærke antioxidanteffekt. Arganolie af ristede kerner er en Gourmet spiseolie med nøddeagtig smag og et sundt næringsmiddel.

Arganolie (Marokkos guld) udvindes af frugterne fra argantræet (lat. argania spinosa).
Argantræet er et af de ældste træer i verden og vokser kun i det sydvestlige Marokko. Det er meget modstansdygtigt overfor varme, tørke og dårlig jord og kan blive mellem 150 til 200 år gammelt.
Et ejendommeligt træ, der ofte bliver 10 m højt og kan opnå et omfang på op til 15 m. Træet kan bære frugter flere gange om året. De blomme- eller olivenagtige frugter kan ikke bruges til menneskeføde. Nødderne, som omsluttes af frugtkød, er 3 gange så store som hasselnødder. De er meget hårde og svære at slå i stykker. Inde i nødden er der en kerne, som er mindre end en solsikkekerne. Af disse kerner bliver arganolien udvundet ved manuel forarbejdning og koldpresning.
Til 1 liter olie går der ca. 20-30 kg nødder.


Arganolie anvendes i følgende Alkymea produkter: Well Well Creme  


ForsideForside

Kurv  

(tom)