Handelsbetingelser

Gældende fra 1. juni 2018.

Gælder for aftaler indgået med ALKYMEA terapeut artikler (CVR: 10980038), Alsgade 39, 6400 Sønderborg, tlf: +45 74 43 39 77  (herefter ”Alkymea”, ”vi” eller ”os”), herunder bestillinger foretaget på www.alkymea.com.

Indhold:

  1. Betalingsmuligheder
  2. Købsaftale
  3. Priser
  4. Bestilling
  5. Levering
  6. Betalingsbetingelser for aftalekunder
  7. Fortrydelsesret
  8. Reklamationsret
  9. Personlige oplysninger / persondatapolitik
  10. Alkymeas nyhedsbrev
  11. Lovgivning og værneting

 

 

1. Betalingsmuligheder:

Betaling for bestilte varer kan ske online ved brug af Dankort, eDankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, JBC, Maestro eller American Express. Der tages forbehold for at opkræve gebyrer ved brug af kredit-/debitkort, i så fald oplyses gebyret inden ordren godkendes.

Betaling via kreditkort foregår via en krypteret forbindelse gennem ePay A/S' betalingssystem. Brug af betalingskort er underlagt kortudsteders betingelser for anvendelse. Når køber bestiller med kreditkort ”reserveres” beløbet på købers konto og hæves først ved afsendelse af varen. Det betyder, at køber ikke kan disponere over det reserverede beløb efter bestillingen er godkendt.

Betaling for bestilte varer kan i de fleste tilfælde desuden ske bankoverførsel. Betaling ved bankoverførsel skal ske til Alkymeas konto i Danske Bank reg. 3531 kontonr. 4733467177. Swift - BIC: DABADKKK. IBAN: DK98 3000 4733 4671 77

2. Købsaftale:

Når du bestiller varer i vores internetbutik anmoder du om en købsaftale. Den endelige aftale er først indgået, når vi har behandlet din ordre og er i stand til at levere varen. Alkymea er således i sin ret til at afvise din bestilling, hvis det viser sig at en vare er udsolgt, udgået eller af anden årsag ikke er på lager eller ikke kan fremskaffes. Købsaftalen kan indgås på dansk, tysk eller engelsk. Husk at udskrive eller gemme din faktura som dokumentation på aftalen.

Ved betaling med kreditkort hæves beløbet først når varen er afsendt. Ved forudbetaling ved bankoverførsel eller check sendes varerne først når beløbet står på vores konto henholdsvis at vi har modtaget checken.

3. Priser:

Priserne i butikken er i danske kroner (DKK) eller euro (EUR) og angives inklusiv dansk moms medmindre andet er anført.

Prisen angivet på ordrebekræftelsen er den endelige pris og inkluderer varens pris, ekspedition, levering, alle relevante skatter og moms.

Forsendelsesomkostninger er altid på købers regning og meddeles i forbindelse med afgivelse af ordren.

Ny faktura tilsendt på kundens opfordring koster kr. 15,00.

Aftalekunder henvises til punktet "Betalingsbetingelser for aftalekunder" nedenfor.

4. Bestilling:

Bestilling af detailvarer foretages via internetbutikken. Hvis du er klinikejer og vil benytte Alkymea's produkter i dine behandlinger, har du mulighed for at bestille i større mængde til andre priser. Denne bestilling foregår via email eller evt. pr. telefon. Se siden "Klinikker" (link) for at hente en skabelon som kan vedhæftes i en email.

Bestilling via internetbutikken:
I internetbutikken kan alle detailvarer købes. Du lægger en vare i indkøbskurven ved at trykke på "Køb". Når du er færdig med at lægge varer i indkøbskurven vælger du "Kasse" og følger herefter instruktionerne. Du skal acceptere vores betingelser for at kunne gennemføre bestillingen. Straks efter ordren er afsendt, vil du modtage en ordrebekræftigelse på den emailadresse du har angivet, hvor der er vedhæftet en faktura. Denne bør du gemme eller udskrive som dokumentation på købsaftalen.

Der tages forbehold for udsolgte varer.

5. Levering:

Forsendelse af varer sker med Post Nord eller GLS. Varer kan også afhentes på Alkymea's adresse.

Post Nord: 3-5 Hverdage
GLS: 1-2 Hverdage

Leveringstiden i Danmark er normalt 1-3 arbejdsdage fra vi har modtaget din indbetaling eller for aftalekunder fra ordremodtagelse. Vi tilstræber så vidt muligt at ekspedere ordrerne ud af huset samme dag. Uforudsete forhold kan dog gøre at leveringstiden ikke kan overholdes. Ved betydelig overskridelse vil du blive gjort opmærksom på forsinkelsen.

6. Betalingsbetingelser for aftalekunder:

Aftalekunder er vores forhandlere og faste kunder, som i forvejen har en aftale med os, om at få faktura med girokort og 14 dages betalingsfrist.

Vores betalingsbetingelser er netto kontant 14 dage. Herefter pålægges 1% renter pr. påbegyndt måned.

Er betalingen ikke faldet rettidigt vil vi om muligt først pr. telefon gøre opmærksom på den manglende betaling.

Efter minimum 8 dage fra telefonkontakt eller, hvis telefonkontakt ikke har været mulig, minimum 8 dage fra forfaldsdato fremsendes:

1. rykker mod et rykkergebyr på kr. 50,00
Er betaling inkl. renter og rykkergebyr ikke faldet inden 10 dage fra dato på 1. rykker fremsendes:
2. rykker mod et rykkergebyr på kr. 100,00
Er betaling inkl. renter og samtlige rykkergebyrer ikke faldet inden 10 dage fra dato på 2. rykker fremsendes:
3. rykker mod et rykkergebyr på kr. 100,00 samt varsel om at sagen overgår til inkasso.

Hvis betaling inkl. renter og samtlige rykkergebyrer ikke er faldet inden 10 dage fra dato for 3. rykker fremsendes en meddelelse om at sagen er overgået til:

Inkasso og der tillægges et inkassogebyr på kr. 200,00

7. Fortrydelsesret:

Køber har ret til at træde tilbage fra denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor køber eller en af køber angiven tredjemand, dog ikke transportøren, får varerne i fysisk besiddelse.

For at udøve fortrydelsesretten skal køber meddele Alkymea sin beslutning om at fortryde denne aftale i en utvetydig erklæring (f.eks. ved brev eller e-mail). Køber kan benytte den vedhæftede standardfortrydelsesformular, men det er ikke obligatorisk. Standardfortrydelsesformularen kan også downloades på Alkymeas hjemmeside www.alkymea.com.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis køber sender sin meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Følge af fortrydelse

Hvis køber udøver sin fortrydelsesret i denne aftale, refunderer Alkymea alle betalinger modtaget fra køber uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor Alkymea har modtaget meddelelse om købers beslutning om at fortryde denne aftale.

Alkymea gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som køber benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre køber udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges køber ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varerne retur, eller køber har fremlagt dokumentation for at have returneret varerne, alt efter hvad der er tidligst.

Køber returnerer varerne eller afleverer dem til Alkymea, Alsgade 39, 6400 Sønderborg, uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor køber har informeret Alkymea om udøvelsen af aftalens fortrydelsesret. Fristen er overholdt, hvis køber returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage. Ved personlig fremmøde bedes køber ringe på forhånd og aftale et ca. tidsrum du kan møde op og afleverer varen i.

Køber skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varerne. Der modtages ikke returvarer sendt pr. efterkrav.

Køber hæfter for eventuel forringelse af varernes værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på.

Køber gøres opmærksom på, at fortrydelsesretten blandt andet ikke gælder i følgende tilfælde:

  • Køber er erhvervsdrivende.
  • Levering af varer, som er fremstillet efter købers specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg,
  • Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt,
  • Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen.

 

8. Reklamationsret:

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på køb af varer hos Alkymea.

Som forbruger har du 24 måneders reklamationsret på alle varer. For varer med begrænset holdbarhedsdato begrænses retten dog til holdbarhedsperioden. Det er en forudsætning at reklamationen er berettiget og manglerne ikke er opstået som følge af fejlagtig brug eller anden skadeforvoldende adfærd.
Du skal reklamere inden for rimelig tid efter at du har opdaget manglen.
Er reklamationen berettiget, har du ret til et nyt produkt.
Ved reklamation bedes du kontakte os, så vi kan aftale, hvor vidt varen skal returneres til os eller ej. Nødvendigheden heraf vurderes i det enkelte tilfælde.

Ved returnering sendes varen til:
Alkymea, Alsgade 39, 6400 Sønderborg.

Vi modtager ikke varer sendt pr. efterkrav.

9. Personlige oplysninger / persondatapolitik:

Når du bestiller varer hos os, hvad enten det sker via vores internetbutik, via e-mail eller pr. telefon, bliver du oprettet som kunde med det formål at kunne ekspedere og sende varen til dig samt at have den nødvendige regnskabsdokumentation.

Registreringen indeholder de oplysninger du har givet os i forbindelse med din bestilling, herunder navn, adresse samt email-adresse. Ingen personlige oplysninger bliver på noget tidspunkt overgivet, solgt eller gjort tilgængelig for tredjemand.

Som registreret hos Alkymea har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen og du har ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til alkymea@alkymea.com.

I øvrigt sker al behandling af personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik, som du kan læse ved at klikke her.

Cookies:

En cookie er en meget lille tekstfil, som anbringes på din harddisk af en webserver. Den er i store træk dit identifikationskort, og den kan ikke afvikles som kode eller medføre virus. Den er udelukkende din, og den forstås kun af den server, der gav dig den.

Formålet med en cookie er at meddele vores server, at du er vendt tilbage til Alkymea's hjemmeside. På den måde kan dine indstillinger mht. sprog og valuta samt din indkøbskurv fra dit forrige besøg huskes næste gang du besøger siden. Desuden anvendes cookies til trafikmåling, så vi ved hvor mange, der besøger vores hjemmeside. Alkymea anvender således cookies med det formål at optimere sin hjemmeside og dens funktionaliteter, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig.

10. Alkymea nyhedsbrev:

Du kan vælge at modtage vores nyhedsbrev (pr. e-mail). Nyhedsbrevet indeholder information om Alkymea og vores produkter, relevante tilbud mm.

Nyhedsbrevet modtager du kun, når du har sagt udtrykkeligt ´ja tak´ hertil.

11. Lovgivning og værneting:

Aftaler indgået med Alkymea hører ind under dansk lovgivning. Alkymea kan ikke drages til ansvar for skader, af legemlig såvel som materiel art, der følger af funktionsfejl eller forkert brug af de produkter vi sælger.

I tilfælde af tvist er vores kundeserviceafdeling til din rådighed, som vil forsøge at at finde den mest retfærdige, rimelige og fredelige løsning. Hvor dette ikke er muligt, er retten ved Alkymea's hjemting eneste kompetente instans til at afgøre en sådan tvist, uden hensyntagen til hvor varen er leveret eller hvilken betalingsform, der er benyttet.