Alkymea

 

Svovl

Lidt om svovl


Svovl er bl.a. kendt fra de naturlige svovlholdige kilder og fra termalbade. Indirekte også fra de berømte mudderbade, hvor netop svovlforbindelserne til en stor del er ansvarlig for den gunstige indvirkning på mange kropslige ubalancer. Disse svovlholdige kurbade praktiseres og anbefales stadigvæk mod forskellige hud- og kropsproblemer. I øvrigt er svovl også repræsenteret i kosmetiske præparater til bekæmpelse af uren hud, skæl, fedtet hår m.v.

Svovl virker i sig selv hæmmende og dræbende på mikroorganismer. Dette udnyttes bl.a. i levnedsmiddelindustrien. Vi kender det fra vinfremstilling, hvor gæringen standses med svovl og fra behandling af frugter, der svovles for at beskytte mod svampe- og skimmelangreb. Svovl er et naturligt forekommende stof og en vigtig bestanddel af kroppens komplicerede kemi. Ligeledes forekommer svovl i planteverdenen f.eks. salvie og hvidløg, der er to meget anvendte planter indenfor naturmedicin.

 

Kamille | Morgenfrue | Olivenolie | Salvie | Kamfer | Svovl

 

Tilbage


ForsideForside

Kurv  

(tom)